Nieuws

Kramer wijst geschikte kandidaat voor Ajax aan: dit heeft de spits te vertellen

Kramer wijst geschikte kandidaat voor Ajax aan: dit heeft de spits te vertellen

1 april - 06:40
1

Michiel Kramer liet zich zondagavond te gast bij Studio Voetbal uit over de in te vullen trainersvacature bij Ajax. De spits van RKC weet naar eigen zeggen wel een geschikte kandidaat om John van 't Schip volgend seizoen op te volgen in Amsterdam. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Kramer met je door!

Kramer ziet namelijk in Joseph Oosting een sterke kandidaat voor de opvolging van de vertrekkende Van 't Schip als hoofdtrainer van Ajax. "Ik heb twee jaar met hem gewerkt en weet hoe hij spelers benadert en motiveert", begint de spits. "Bij FC Twente heeft hij bewezen dat hij ook op een hoger niveau uitstekend presteert", licht Kramer toe. 

Tijdens een gesprek in Studio Voetbal sprak Kramer zijn voorkeur uit voor Oosting, momenteel succesvol bij FC Twente, vanwege zijn bewezen capaciteit om teams te verenigen en zijn voorliefde voor aanvallend voetbal. "Zijn manier van werken en de positieve relatie met spelers bij zowel RKC als Twente maken hem naar mijn mening een uitstekende match voor Ajax," aldus Kramer.

Na 72 wedstrijden aan het roer van RKC te hebben gestaan, maakte Oosting afgelopen zomer de overstap naar FC Twente. In 34 wedstrijden stapten de Tukkers twintig keer als winnaar van het veld, werd er zes keer gelijk gespeeld en acht keer verloren. Onder Oosting maakte Twente zelf 59 doelpunten en kreeg het er 35 tegen. In de Eredivisie staat het na 27 wedstrijden met 56 punten op een knappe derde plek.

Voorkeur volgens Afellay

De discussie bracht ook andere perspectieven naar voren, waaronder de suggestie van Ibrahim Afellay, die een voorkeur uitsprak voor een duo-benadering van Frank de Boer met Pepijn Lijnders. Afellay benadrukte de historische successen van De Boer bij Ajax en de mogelijke synergie met Lijnders. "Frank de Boer heeft een indrukwekkend trackrecord bij Ajax en ondanks latere uitdagingen, brengt hij een schat aan ervaring mee die van grote waarde kan zijn voor de club," verklaarde Afellay.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!