Pepijn Lijnders niet als hoofdtrainer van Ajax

'Lijnders in beeld bij Ajax, maar niet om vacature van hoofdtrainer te vullen'

29 maart om 07:35
Laatste update: 29 maart om 07:35

Pepijn Lijnders lijkt niet de opvolger te gaan worden van John van 't Schip. Ajax heeft de Nederlander wel op het oog, maar dan is het voor een andere functie dan die van hoofdtrainer. Eerder was Lijnders wel eindverantwoordelijke bij NEC.

'De naam van ex-Liverpool-assistent Pepijn Lijnders valt de laatste tijd geregeld, is inderdaad een optie, maar (vooralsnog) niet als hoofdcoach', zo opent De Telegraaf over de vacature in Amsterdam. Gisteren op de personferentie voor de wedstrijd met PEC Zwolle liet Van 't Schip doorschemeren aan het eind van het seizoen ook echt te stoppen als hoofdtrainer van Ajax.

Hoewel er in Amsterdam veel buitenlandse namen rondzingen als mogelijke optie om Van 't Schip op te volgen lijkt het er op dat er uiteindelijk 'gewoon' een Nederlander voor de groep gaat staan. 'In de zoektocht naar een nieuwe coach gaat de voorkeur van Ajax in eerste instantie uit naar een Nederlander en wordt pas doorgeschakeld naar een buitenlander als de geschikt geachte coaches niet haalbaar blijken.'

Onder andere Graham Potter en Kjetil Knutsen lijken daardoor niet de volgende trainer van Ajax te gaan worden. Wel is het nieuws van De Telegraaf hoopgevend voor Pascal Jansen. De Nederlander is al meerdere keren in de Johan Cruijff Arena gespot en staat op het verlanglijstje in Amsterdam.