Pepijn Lijnders staat op een shortlist van mogelijke nieuwe Ajax-coaches

Romano: Lijnders op shortlist van mogelijke nieuwe Ajax-coaches

27 maart om 20:06
Laatste update: 27 maart om 20:18

Volgens Fabrizo Romano is Pepijn Lijnders een mogelijke kandidaat om de nieuwe trainer van Ajax te worden. De naam van de huidige assistent-coach van Liverpool zou op een shortlist staan, waardoor de Amsterdammers zich momenteel over zijn kwaliteiten buigen.

Lijnders mag momenteel op zoek naar een nieuwe werkgever. Begin dit jaar werd duidelijk dat hij, samen met Jürgen Klopp, Liverpool na jarenlange dienst gaat verlaten. De naam van Lijnders zingt al enige tijd rond als het om nieuwe Ajax-trainers gaat. Zo werd hij door de NOS al eens als een mogelijke optie beschouwd. Op dit moment zwaait John van 't Schip nog de scepter in Amsterdam, maar in principe keert hij na dit seizoen terug in het technische management van de club.

De NOS schreef dat het niet duidelijk was of Lijnders als eventuele hoofdtrainer of assistent wordt gezien. 'Lijnders gaat de komende interlandperiode met zijn zaakwaarnemer om tafel om te kijken naar alle mogelijkheden', klonk het. Romano heeft het over een rol als potential new manager.

Lijnders was in het verleden al eens werkzaam als coach in Nederland. In 2018 stond hij een halfjaar aan het roer bij NEC. Onder zijn leiding verloren de Nijmegenaren in de halve finale van de play-offs om promotie en degradatie van FC Emmen, waarna hij terugkeerde bij Liverpool. Met The Reds won hij als assistent onder meer de Champions League in 2019 en de Premier League in 2020.