Nieuws

'Engels gerucht: Feyenoord zoekt contact met rechtsback uit de Premier League'

'Engels gerucht: Feyenoord zoekt contact met rechtsback uit de Premier League'

31 maart - 11:41

Volgens The Mirror is Feyenoord in de race voor een transfervrije overname van de 24-jarige Ben Johnson. De verdediger loopt uit zijn contract bij West Ham United. De Rotterdammers zouden de Engelsman al hebben gepolst voor een eventuele overstap.

De Londense club zag Johnson opgroeien binnen de eigen gelederen. Dit seizoen kwam hij elf keer in actie voor de club. De rechtsback, flexibel inzetbaar ook op links, bevindt zich sinds januari in de positie om met buitenlandse clubs te onderhandelen vanwege zijn aflopende contract. Feyenoord, momenteel tweede in de Eredivisie en op koers voor Champions League-kwalificatie, heeft volgens The Mirror interesse getoond.

Met het oog op de zomertransfer staat Johnson op de radar van meerdere clubs. Naast Feyenoord hebben ook Villarreal en Real Betis, geleid door oud-West Ham coach Manuel Pellegrini, interesse getoond. Zelfs binnen de Premier League wordt zijn situatie nauwlettend gevolgd door Crystal Palace, Southampton en Leeds United.

Feyenoord zoekt versterking voor de vleugelverdediging, vooral nu Lutsharel Geertruida mogelijk in de zomer vertrekt. De strijd om Johnson belooft intens te worden met zowel binnenlandse als buitenlandse interesse. Met zijn EK O21-titel op zak zou Johnson een interessante toevoeging zijn aan het team van de Rotterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!