Nieuws

Slot zoekende naar geschikte rechtsbuiten: zo puzzelt de Feyenoord-trainer

Slot zoekende naar geschikte rechtsbuiten: zo puzzelt de Feyenoord-trainer

30 maart - 12:45

In de zoektocht naar de ideale rechtsbuiten lijkt Feyenoord-trainer Arne Slot eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien. Het is vrijdagavond bekend geworden dat Feyenoord werkt aan de komst van Anis Hadj-Moussa. Maar hoe presteren de huidige rechtsbuitens in Rotterdam-Zuid? VoetbalNieuws neemt het met je door!

Dit seizoen probeert Slot al op diverse manieren de rol van rechtsbuiten bij Feyenoord in te vullen. Zo wisselen Calvin Stengs, Alireza Jahanbakhsh, Yankuba Minteh en zelfs verdediger Bart Nieuwkoop de positie van rechtervleugelaanvaller al in dit seizoen. Minteh, die dit seizoen als huurling van Newcastle United bij Feyenoord speelt, blijkt tot nu toe het meest effectief. De Gambiaan was in 23 optredens als rechtsbuiten goed voor zeven doelpunten en twee assists. Jahanbakhsh, de andere 'echte' rechtsbuiten, kon in veertien optredens in die rol voor zowel één doelpunt als assist zorgen.

Naast Minteh en Jahanbakhsh probeerde Slot dit seizoen ook Stengs, die voornamelijk als aanvallende middenvelder speelt, en rechtsachter Nieuwkoop uit als rechtsbuiten. Stengs was als vleugelaanvaller goed voor één doelpunt in zeven wedstrijden, terwijl Nieuwkoop in zeven optredens voor één doelpunt en één assist wist te zorgen. Deze matige cijfers benadrukken de strijd binnen Feynoord om een consistente en productieve speler voor de rol van rechtsbuiten te vinden.

Met de zomerse terugkeer van Minteh naar Newcastle, blijft de zoektocht naar een speler die zowel consistent presteert als de aanvalskracht van het team verhoogt voortduren. De mogelijke komst van Hadj-Moussa kan daar de oplossing in bieden. De rechtsbuiten geldt als een van de weinige smaakmakers bij Vitesse en zorgde sinds zijn komst in Arnhem in acht wedstrijden al voor twee doelpunten en één assist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!