Nieuws

Duitse pers laten zich uit over De Ligt: ‘Hij was simpelweg te traag’

Duitse pers laten zich uit over De Ligt: ‘Hij was simpelweg te traag’

30 maart - 22:25

Matthijs de Ligt heeft een wisselende indruk achtergelaten op de Duitse pers na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Nederlander had meer kunnen doen bij de eerste tegentreffer die Der Rekordmeister incasseerde. Toch wordt ook gesteld dat de verdediger in balbezit een sterke indruk maakte en ook verdedigend zijn mannetje stond.

Het Duitse TZ beoordeelt De Ligt met een 4 als rapportcijfer. Dit cijfer komt in Duitse termen neer op een krappe voldoende. "Midweeks benadrukte hij nog hoe comfortabel hij zich voelt bij de club, waar hij momenteel het hoofd van de defensie is." Het medium heeft echter ook een kritische noot. "Dat neemt niet weg dat hij simpelweg te traag was in het sprintduel met Karim Adeyemi en daardoor mede verantwoordelijk was voor de eerste goal van Dortmund. Later in de wedstrijd liet De Ligt zich zien met enkele belangrijke acties, waaronder een tackle op Adeyemi. Memorabeler was echter het verloren sprintduel."

De Abendzeitung sluit zich aan bij het cijfer van TZ. "De centrale verdediger was altijd te traag voor de turbostorm van Dortmund. Zijn gebrek aan snelheid werd voor het eerst duidelijk tegen Adeyemi, waardoor Bayern al vroeg op achterstand stond. De Nederlander was wel het middelpunt in de opbouw: hij speelde herhaaldelijk crosspasses naar zijn teamgenoten. Toen hij in de 51ste minuut een schot van Adeyemi kraakte, bleek dat hij terecht de voorkeur kreeg boven Upamecano en Kim." 

En ook sportplatform Ran geeft de Nederlander een vier. "De Nederlander zag er slecht uit als hij het eerste tegendoelpunt van Bayern. Hij kon doelpuntenmaker Adeyemi niet bijhouden. Later zette De Ligt nog een sterk blok tegen diezelfde Adeyemi, maar verder kwam hij niet zo zelfverzekerd als hiervoor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!