Nieuws

'Bayern München denkt na volgende afzegging aan spraakmakende terugkeer'

'Bayern München denkt na volgende afzegging aan spraakmakende terugkeer'

30 maart - 15:59

Bayern München oriënteert zich op potentiële opvolgers voor Thomas Tuchel en zet daarbij Zinédine Zidane aan de kant. De club voert gesprekken met Roberto De Zerbi en Julian Nagelsmann. Sky Sports Deutschland rapporteert over de situatie rond Zidane, terwijl BILD inzicht biedt in de kwestie rond een mogelijke terugkeer van Nagelsmann.

Met het naderende vertrek van Thomas Tuchel aan het einde van het seizoen, heeft Bayern München zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer geïntensiveerd. Xabi Alonso, eens een topkandidaat voor de positie, heeft bevestigd dat hij bij Bayer Leverkusen blijft, waardoor de weg vrij is voor andere kandidaten. Volgens Sky Deutschland is Zidane uitgesloten van de lijst, door onder andere de taalbarrière en zijn recente afwezigheid van het trainerschap.

De aandacht verschuift nu naar De Zerbi, de huidige manager van Brighton & Hove Albion. Daarnaast is ook Nagelsmann, die in maart 2023 nog werd ontslagen door Bayern, in beeld is als mogelijke opvolger. BILD weet namelijk te onthullen dat er gesprekken tussen Bayern en Nagelsmann en zijn vertegenwoordigers hebben plaatsgevonden, wat de speculatie voedt over een terugkeer naar zijn oude werkgever. De beslissing om niet verder te gaan met Zidane en de recente bevestiging van Alonso's verblijf bij Leverkusen, brengen De Zerbi en Nagelsmann naar voren als de voornaamste kandidaten. Het is het volgende hoofdstuk in de opvolging van Tuchel in München. Recent werd juist een mogelijke terugkeer van de huidige bondscoach van Duitsland nog tegengesproken en werd juist Ralf Rangnick als kandidaat gezien.

Nagelsmann werd vorig jaar door Bayern ontslagen vanwege tegenvallende prestaties tijdens zijn tweede seizoen bij de club. Ondanks dat hij Bayern in zijn eerste seizoen naar de landstitel had geleid, waren de resultaten in zijn tweede jaar minder stabiel. Dit leidde tot de beslissing van de clubleiding om hem te vervangen door Tuchel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!