De titelaspiraties van Bayern München lijken definitief uit zicht na nederlaag

30 maart - 20:32

Borussia Dortmund heeft zaterdag voor het eerst in tien jaar van Bayern München gewonnen. Door de 2-0 nederlaag van Bayern München lijkt de titel officieel vergeven.

Voorafgaand aan het duel tussen Bayern München en Borussia Dortmund ging het voornamelijk over een mogelijke terreuraanslag. Hierdoor was er extra veel politie aanwezig bij het duel in München. Het duel ging voor Borussia Dortmund voortvarend van start. Na een goede bal van Julian Brandt zette Karim Adeyemi de bezoekers al na tien minuten op voorsprong.

Na het doelpunt nam Bayern München het initiatief. Twintig minuten na de 1-0 kreeg goalgetter Harry Kane een opgelegde kans om de stand gelijk te maken. De Engelsman kopte echter net naast de paal, waardoor Dortmund met een minimale voorsprong de rust in ging.

Na rust begon Der Rekordmeister sterk aan de tweede helft. Alphonso Davies miste een goede kans op de gelijkmaker. Niet veel later kreeg ook Dortmund een gigantische kans. Felix Nmecha had de 2-0 op zijn schoenen, maar miste van dichtbij. Tien minuten voor tijd ging Bayern München op zoek naar resultaat om nog enigszins kans te maken op de Duitse titel. Toch waren het de bezoekers die hun voorsprong verdubbelden. Op aangeven van oud-Ajacied Sebastien Haller schoot Julian Ryerson de 2-0 binnen. Vlak voor tijd leek Harry Kane er weer een wedstrijd van te maken, maar het doelpunt van de Engelsman werd afgekeurd vanwege buitenspel. De wedstrijd eindigde in een 2-0 zege voor Borussia Dortmund. De titelaspiraties van Bayern München lijken de prullenbak in te kunnen. Het gat met koploper Bayer Leverkusen is door de nederlaag opgelopen tot dertien punten.