Gewaagd: deze spelers kwamen zowel uit voor Bayern München en Borussia Dortmund

Deze spelers kwamen zowel uit voor Bayern München en Borussia Dortmund
30 maart om 13:45

­In de Bundesliga staat zaterdag Der Klassiker op het programma. De clash tussen Bayern München en Borussia Dortmund maakt altijd een hoop los in Duitsland. Een aantal spelers durfden het zelfs aan om voor beide clubs uit te komen. VoetbalNieuws neemt met je door wie!

Afgelopen zomer vonden er zelfs nog twee transfers plaats tussen München en Dortmund. Zo vertrok Raphaël Guerreiro transfervrij naar Bayern en vertrok Marcel Sabitzer voor negentien miljoen euro naar Borussia. Toch zijn de meest memorabele onderlinge transfers tussen beide topclubs die van de drie onderstaande spelers.

Mats Hummels

Een verhaal van loyaliteit en terugkeer. Hummels startte zijn carrière bij Bayern München, maar vond zijn ware voetbalidentiteit bij Borussia Dortmund, waar hij uitgroeide tot een wereldklasse verdediger. Na een succesvolle periode, inclusief het winnen van twee Bundesliga-titels, maakte hij de gevoelige overstap terug naar Bayern in 2016. In München won Hummels meerdere titels, voordat hij in 2019 weer terugkeerde naar Dortmund. Hummels kwam in totaal 118 keer uit voor Bayern en staat zijn teller voor BVB zelfs op 497 wedstrijden.

Robert Lewandowski

Van doelpuntenmachine bij Dortmund naar legende bij Bayern. De transfer van Lewandowski in 2014 was een van de meest besproken in het voetbal. Bij Borussia maakte hij naam als een van de meest gevreesde aanvallers in Europa. Bij Bayern zette hij deze lijn voort en brak talrijke records, waaronder het scoren van vijf doelpunten in negen minuten. In totaal was de topschutter goed voor 344 doelpunten in 375 wedstrijden. Bij Borussia schoot Lewandowski in 187 wedstrijden 103 keer raak.

Mario Götze

Het was een grote verrassing toen Götze in de zomer van 2013 voor 37 miljoen euro naar Bayern München vertrok. In dienst van Borussia Dortmund was de aanvallende middenvelder goed voor 45 doelpunten en 61 assists in 219 wedstrijden, maar koos toch voor een overstap naar de rivaal. In München liep het allemaal anders dan gehoopt. Toch schopte Götze het tot 114 wedstrijden, waarin hij goed was voor 36 treffers en 24 assists.

Overige spelers die de shirts van Bayern München en Borussia Dortmund droegen

Michael Rummenigge
Jürgen Kohler
Torsten Frings
Christian Nerlinger
Stefan Reuter
Thomas Helmer
Emre Can
Robert Kovac
Niklas Süle
Sebastian Rode
Jürgen Wegmann
Burkhard Segler
Toni Schumacher
Markus Feulner
Ivan Perisic