Nieuws

Terroristische dreiging: extra veel politie aanwezig bij Duitse topper

Terroristische dreiging: extra veel politie aanwezig bij Duitse topper

30 maart - 17:51 Laatste update: 17:55

Bij de Duitse kraker tussen Bayern München en Borussia Dortmund is extra veel politie aanwezig. Mogelijk hebben terroristen plannen voor een aanslag bij dit duel.

Vrijdag kwam er een tip binnen over beelden die rondgaan op sociale media. De beelden die gedeeld worden wijzen op plannen voor een terroristische aanslag. Vermoedelijk zijn de beelden gecreëerd door de terreurgroep ISIS-K. Deze groep heeft ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor het bloedbad vorige week in Moskou. Volgens een woordvoerder van de politie van München hebben zij samen met de regionale recherche de beelden intensief geëvalueerd. Hieruit kwam de conclusie dat er geen concreet bewijs is van gevaar, maar is wel besloten de politie-inzet op te schroeven.

Tegenover de Bild heeft de club laten weten op de hoogte te zijn van de situatie. De Duitse krant meldt ook dat de politie willekeurige identiteitscontroles gaat uitvoeren rondom de uitgang van het metrostation nabij het stadion. De politie meldt dat deze controles routinematig zijn en niet specifiek vanwege deze dreiging. De controles zouden zelfs in de VIP-ruimte worden uitgevoerd. Vermoedelijk mocht alleen Borussia Dortmund-baas Hans-Joachim Watzke direct doorlopen.

Het duel tussen Bayern München en Borussia Dortmund is zaterdagavond om 18.30 uur te zien op ViaPlay.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!