Nieuws

Om deze reden is de komst van Vivell naar Ajax 'onwaarschijnlijk'

Om deze reden is de komst van Vivell naar Ajax 'onwaarschijnlijk'

29 maart - 07:50

Het huwelijk tussen Ajax en Christopher Vivell lijkt er niet te gaan komen. De Amsterdammers spraken met de Duitser voor de positie van algemeen directeur, maar zijn tijd bij Chelsea gooit roet in het eten. Hoe zit het precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Vivell werd op dinsdag door het eerst aan Ajax gelinkt door Voetbal International. Niet veel later bleek ook dat de Amsterdammers al gesprekken hadden gevoerd met de Duitser. Daarmee leek er voor het eerst schot te komen in de zaak om Sven Mislintat op te volgen. Sinds zijn vertrek zit Ajax zonder algemeen directeur. Samen met vier andere kandidaten is Vivell, al lijkt een oude werkgever hem in de weg te zitten.

Waarom is de komst van Vivell naar Ajax onwaarschijnlijk?

In de gesprekken met Alex Kroes en Marijn Beuker liet Vivell een 'redelijk tot goede indruk' achter, zo schrijft De Telegraaf. Kroes zal zelf komende zomer het transferbeleid op zich nemen, maar daarna wil Ajax graag doorschakelen. Tussen december 2022 en juli 2023 was de 37-jarige Duitser actief bij Chelsea en die club gooit volgens de krant roet in het eten. 'Net als eerder bij Sven Mislintat klinken uit de markt slechte geluiden over de bij Chelsea mislukte directeur, die in Londen geen rol had en alleen bezig was met het opzetten van satellietclubs.'

De beeldvorming die er in Amsterdam is gaan heersen rondom de algemeen directeur is zeer negatief en volgens De Telegraaf speelt ook dat mee in de zoektoch van Kroes. 'Hoewel kwaliteit leidend is en Kroes voorkomt dat – net als eerder bij Mislintat – te veel macht in handen van één man komt, vinden velen het bij Ajax voor de beeldvorming ook onhandig na het debacle-Mislintat voor transfers opnieuw een directeur uit Duitsland aan te trekken.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!