Nieuws

Wie is Christopher Vivell, de mogelijke nieuwe technisch directeur van Ajax?

Wie is Christopher Vivell, de mogelijke nieuwe technisch directeur van Ajax?

26 maart - 10:45 Laatste update: 1 april - 12:48

Ajax heeft in de zoektocht naar een technisch directeur mogelijk het vizier gericht op Christopher Vivell. Wie is de beste man eigenlijk en welke bestuurservaring heeft hij? VoetbalNieuws.nl schetst een portret!

Kort na zijn aantreden als algemeen directeur verklaarde Alex Kroes dat hij komende zomer nog honneurs waar zal nemen met betrekking tot de transfers, maar dat hij na deze window op zoek wil naar een nieuwe technisch directeur voor de Amsterdammers. Vivell is één van de kandidaten om deze functie in te vullen.

Wie is Christopher Vivell?

Vivell kende een bescheiden loopbaan als voetballer op lagere niveaus van Duitsland. In 2010 ging hij aan de slag als video-analist bij de jeugd van Hoffenheim. Hier groeide Vivell door tot scout en wedstrijdanalist. Door zijn ervaring als scout kwam hij bij het Red Bull-concern op de radar.

Welke ervaring heeft Christopher Vivell als technisch directeur?

In 2015 ging Vivell aan de slag bij RB Salzburg. Bij Salzburg werkte hij als directeur scouting en maakte in 2011 de overstap naar RB Leipzig. Bij de Duitse club promoveerde Sivell tot technisch directeur. Hier wist de directeur onder andere Josko Gvardiol en Dominik Szoboszlai in te lijven. In 2022 werd Vivell door Chelsea aangetrokken. Bij de Londenaren was hij tot juli 2023 actief als de technische man. Sindsdien zit de Duitser zonder club en zou hij dus snel aan de slag kunnen in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!