Nieuws

Kökçü weer in de armen gesloten door Schmidt: dit heeft de Duitser te vertellen

Kökçü weer in de armen gesloten door Schmidt: dit heeft de Duitser te vertellen

28 maart - 17:18 Laatste update: 20:12

Orkun Kokcu is na een openhartig gesprek weer welkom in de selectie van coach Roger Schmidt. Dit volgt op een tijdelijke verwijdering na kritische uitspraken van de Benfica-middenvelder de over de tactische benadering van Schmidt. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Schmidt met je door!

"Na het interview leek het me verstandig hem buiten de selectie te houden tegen Casa Pia, maar we hebben gesproken en alles uitgeklaard," deelde Schmidt mee in een persconferentie. De oud-trainer van PSV sprak zich uit over het belang van het incident achter zich laten en de focus op de toekomst: "Hij had niet de intentie om problemen te veroorzaken. Ik heb altijd geloofd in zijn kwaliteiten en karakter." De coach onderstreepte het leerproces: "Het interview was een vergissing, nadelig voor iedereen, behalve misschien de pers."

Op vragen over de verschillende rollen van Kökçü bij club en land antwoordde Schmidt: "De situaties zijn verschillend door de tactiek en spelers. Mijn focus ligt op zijn prestaties bij Benfica."Deze verzoening komt op een sleutelmoment voor Benfica, met een spannende titelstrijd tegen Sporting Lissabon en aankomende Europese duels. Schmidt benadrukt het belang van de komende periode: "Er staat veel op het spel voor ons." Kökçü's terugkeer in de selectie markeert een belangrijke fase in de ambities van Benfica voor de rest van het seizoen.

Kökçü maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica en kwam sindsdien al 34 keer in actie. De Turk was hierin goed voor tien assists en drie doelpunten. Met Benfica staat Kökçü na 26 wedstrijden met 64 punten op plek twee in Liga Portugal, één punt minder dan koploper Sporting CP. Daarnaast is het ook nog actie in de Europa League, waarin het tijdens de kwartfinales moet af zien te rekenen met Olympique Marseille.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!