Nieuws

Dit is hoeveel jaar cel het Spaanse Openbaar Ministerie eist voor Rubiales

Dit is hoeveel jaar cel het Spaanse Openbaar Ministerie eist voor Rubiales

27 maart - 16:48

Het Spaanse Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 2,5 jaar voor Luis Rubiales. De voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond wordt beschuldigd van aanranding. Dat meldt persbureau AFP.

Rubiales werd eind januari officieel aangeklaagd voor de veelbesproken zoen die hij gaf aan Jennifer Hermoso tijdens het WK voetbal voor vrouwen. Er bleek geen sprake van toestemming voor de kus tijdens de medailleceremonie in augustus en dus volgde er een aanklacht. Het Spaanse OM eist nu 2,5 jaar cel tegen de voormalig bestuurder. Ook zou hij Hermoso een schadevergoeding van 100.000 euro moeten betalen.

Naast Rubiales zijn er nog drie voetbalofficials door de rechter beschuldigd van dwang. technisch directeur Albert Luque, de toenmalige coach van het nationale vrouwenteam Jorge Vilda en Rubén Rivera, die verantwoordelijk was voor de marketing bij de Spaanse voetbalbond. Zij Hermoso onder druk hebben gezet om te ontkennen dat de kus van Rubiales 'non-consensueel' was.

De 46-jarige Rubiales wordt naast aanranding ook verdacht van corruptie rond de toewijzing van de Spaanse Super Cup aan Saudi-Arabië. Eerder deze maand werden daar al meerdere mensen voor gearresteerd. Ook is het huis van Rubiales in Granada en het hoofdkantoor van de Spaanse bond doorzocht.

De FIFA en het Spaanse Hof van Arbitrage schorste Rubiales eerder al en hij moest aftreden als voorzitter van de Spaanse bond.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!