Nieuws

Dit zijn de vijf competities waar Fenerbahçe zich bij zou willen voegen

Dit zijn de vijf competities waar Fenerbahçe zich bij zou willen voegen

25 maart - 14:25

Fenerbahçe overweegt uit de Süper Lig te stappen na het uit de hand gelopen duel met Trabzonspor. Welke vijf competities overwegen de Turken wanneer het om een nieuwe competitie gaat? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit zijn de vijf competities die Fenerbahçe overwegen 

In het duel tussen Fenerbahçe en Trabzonspor ging het helemaal mis. Fans van de andere ploeg kwamen verhaal halen en dat leidde tot een enorm gevecht. In een bijeenkomst van de club werd al gesproken over het mogelijk terugtrekken uit de Süper Lig, de Turkse competitie waar Fenerbahçe al tientallen landstitels pakte.

In Turkije worden de geruchten voor een Süper Lig-exit alsmaar groter en zijn ook de vijf competities bekendgemaakt waar Fenerbahçe zich mogelijk bij zou willen voegen. Het gaat om de competities in Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Italië.

Het uit de hand gelopen duel met Trabzonspor zou de laatste druppel zijn voor Fenerbahçe: in het verleden ging het al vaker mis in de Turkse competitie en de club lijkt nu de knoop door te willen hakken. De Eredivisie wordt dus ook genoemd als mogelijk volgend thuis van de club. In hoeverre het haalbaar is dat Fenerbahçe zich bij een buitenlandse competitie voegt, is de vraag. Op 2 april wordt een besluit genomen door de club.