Nieuws

Deze oud-PSV-spelers hebben ooit huilend aan het bureau van Marcel Brands gestaan

Deze oud-PSV-spelers hebben ooit huilend aan het bureau van Marcel Brands gestaan

23 maart - 19:21

Georginio Wijnaldum en Steven Bergwijn hebben in hun tijd bij PSV allebei wel eens huilend aan het bureau van Marcel Brands gestaan. Dat vertelt de huidige algemeen directeur van de Eindhovenaren in de podcast De Beslissers. In 2011 haalde hij beide spelers naar het Philips Stadion, waar ze ondanks een moeizaam begin allebei uitgroeiden tot een succes.

Wijnaldum en Bergwijn huilend bij Brands

"Ik kan heel erg genieten van een jeugdspeler waar je het in ziet zitten", steekt Brands van wal, sprekend over de periode waarin hij nog technisch directeur was. "Ik heb ooit Georginio Wijnaldum huilend aan mijn bureau gehad. Hetzelfde geldt voor Steven Bergwijn. Die laatste had toen iets te veel vet. Phillip Cocu, de trainer destijds, liet hem allemaal rondjes lopen."

Wijnaldum kwam in 2011 van Feyenoord naar PSV, Bergwijn werd opgepikt uit de jeugd van Ajax. "Bergwijn kwam naar me toe, hij zat in zak en as. Dan ga je met zo’n jongen praten en probeer je hem bewust te krijgen", vertelt Brands. "Uiteindelijk bloeit hij op, wordt zo'n jongen fantastisch hier en wordt hij uiteindelijk voor dertig miljoen euro verkocht."

Maher miskoop bij PSV

Brands bereikte gedurende zijn periode als directeur voetbal veel successen bij PSV, maar sommige transfers pakten ook minder goed uit dan verwacht. "Een van de grotere transfers die ik hier gedaan heb, was Adam Maher. Ik heb nog nooit zoveel enthousiasme gezien bij de fans toen hij binnenkwam, maar het is toch net niet gelukt. Terwijl ik hooit twijfel had of hij zou slagen. Hij was achttien jaar en zat al bij het Nederlands elftal…"