Nieuws

Waarom Feyenoord niet op de Coolsingel, maar op de Binnenrotte wordt gehuldigd

Waarom Feyenoord niet op de Coolsingel, maar op de Binnenrotte wordt gehuldigd

22 april - 12:04 Laatste update: 12:02

Het kampioenschap lijkt dit seizoen niet meer haalbaar voor Feyenoord, maar de beker is een feit. De Rotterdammers wonnen met 1-0 van NEC in de finale van de KNVB-beker. Waar wordt Feyenoord gehuldigd als het deze prijs wint? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte.

Feyenoord won vorig jaar de competitie en was vastberaden om de landstitel te prolongeren. Echter werd er geen rekening gehouden met de bizarre prestaties en reeks die PSV momenteel aan het neerzitten is. April nadert al, maar de Eindhovenaren zijn in de Eredivisie nog steeds ongeslagen. Dat betekent dat Feyenoord dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid misgrijpt voor het kampioenschap, maar de Rotterdammers hebben de beker gewonnen.

Waar wordt Feyenoord gehuldigd?

De selectie wordt gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van de stad. Dat heeft de gemeente Rotterdam besloten in samenspraak met de politie. De eventuele huldiging zal een dag na de bekerfinale plaatsvinden.

Waarom wordt Feyenoord dit seizoen niet op de Coolsingel gehuldigd?

Feyenoord wordt als het de competitie wint meestal gehuldigd op de Coolsingel. Voor de huldiging bij bekerwinst wordt het feest normaliter gehouden in de eigen Kuip. In 2018 liep de Kuip echter allesbehalve vol en dus is er besloten om het dit jaar anders aan te pakken. Betrokkenen willen een huldging in de stad en dus is er gekozen voor de Binnenrotte.

Wat is de Binnenrotte?

De Binnenrotte is een groot plein midden in Rotterdam. Het is gelegen bij de bekende Markthal en zal op 21 april leeggeruimd worden om plaats te maken voor schermen, zodat fans die geen kaartje hebben hier de finale kunnen volgen.