Nieuws

Nog acht ploegen over: dit zijn de favorieten voor winst van de Conference League

Nog acht ploegen over: dit zijn de favorieten voor winst van de Conference League

11 april - 09:45 Laatste update: 09:45

Na een spetterend begin van de week vol met geweldige affiches in de Champions League is het tijd voor de kwartfinales van de Conference League. Acht sterken ploegen maken nog deel uit van het deelnemersveld. Welke ploegen behoren tot de favorieten voor de eindzege? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Aston Villa

Aston Villa rekende in de achtste finales af met Ajax. De Engelsen kennen een tot dusver fantastisch seizoen. De club uit Birmingham staat vijfde in de Premier League, maar is nog altijd vol in de race voor Champions League-voetbal. In de heenwedstrijd tegen Ajax maakte Aston Villa weinig indruk, maar in de return lieten zij geen spaan heel van de Amsterdammers. Geen moment leek het echt een wedstrijd te zijn en Aston Villa bewees met spelers als Ollie Watkins en Leon Bailey dat het winnen van de Conference League een realistisch scenario is.

Fiorentina

In de competitie zit Fiorentina verweven in een strijd om Europees voetbal. Het gat met nummer zes Atalanta is zeven punten. De zesde plek in Serie A geeft recht op Conference League-voetbal. In een poule met Ferencváros, Racing Genk en Cukaricki werden de Italianen ongeslagen koploper. In de achtste finale wist Fiorentina af te rekenen met Maccabi Haifa. Het duel in Israël wisten de Italianen met 4-3 te winnen en in Florence speelden beide ploegen met 1-1 gelijk. Met Viktoria Pilsen als tegenstander kende Viola een gunstige loting en na een goed optreden in de halve finale van de Coppa Italia lijkt ook het Europese bekertoernooi zo maar is een prooi te kunnen worden voor de Italianen.

Lille

Zoals bijna elk seizoen in de Ligue 1 staat Paris Saint-Germain torenhoog bovenaan. Alle spanning van de Franse competitie gaat dus om plek twee, waar op dit moment de top vijf om strijdt. Lille staat momenteel vierde met vier punten minder dan nummer twee, Brest. De ploeg ging ongeslagen door de poulefase heen. In de achtste finales moest Lille afrekenen met Sturm Graz. Het duel was eigenlijk in het heenduel al beslist. In Oostenrijk wist Lille met 0-3 te winnen. In de Franse stad werd er in de return met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Oostenrijkers. Wel treft Lille mede-favoriet Aston Villa in de kwartfinales. De winnaar lijkt de beste papieren op de eindoverwinning te hebben.

Underdogs

De kans is altijd aanwezig dat geen van bovenstaande ploegen het toernooi wint. Andere kanshebbers zijn ploegen als Fenerbahçe en Club Brugge. Waarbij Blauw-Zwart een gunstige loting heeft gekregen met een treffen tegen PAOK. Ook deze clubs kunnen met een beetje geluk ver komen in de Conference League.