Nieuws

Dit schrijven de Engelse media over de ruime zege van Aston Villa op Ajax

Dit schrijven de Engelse media over de ruime zege van Aston Villa op Ajax

15 maart - 07:28

Ajax ging donderdagavond met 4-0 onderuit op Villa Park tegen Aston Villa. De afstraffing van Ajax was voor de Engelse media niet het grootste nieuws, de blessure van spits Ollie Watkins baarde de media meer zorgen. Wat werd geschreven over het spel van de Amsterdammers was echter weinig positief.

Jordan Henderson keerde voor het eerst sinds zijn vertrek bij Liverpool terug op de Engelse velden. De middenvelder, die afgelopen week weer opgeroepen werd voor Engeland, werd elke keer dat hij de bal had, getrakteerd op boe-geroep van het publiek. Ook zijn eerdere transfer naar Saudi-Arabië werd door het publiek afgekeurd. De BBC zag dat Henderson nog niet de impact heeft gemaakt bij Ajax, die van tevoren werd verwacht. "De 33-jarige heeft het moeilijk in Nederland, hij won slechts eenmaal in de acht keer dat hij voor Ajax uitkwam. Voor de Engelse international werd het een pijnlijke avond."

Sivert Mannsverk zorgde er met zijn rode kaart voor dat Ajax met tien man kwam te spelen. Sky Sports begrijpt niets van deze overtreding. "Het besluit van Mannsverk om aan het shirt van Durán te trekken was raar en een van de vele fouten binnen het Ajax-elftal. De laatste goals typeerden het rommelige optreden van Ajax en zorgden ervoor dat Aston Villa vertrouwen kon tanken."

Aston Villa wist gemakkelijk te winnen van de tien man van Ajax. Volgens The Independent is de club uit Birmingham de topfavoriet voor de eindzege van de Conference League. "Het niveau van de tegenstanders in deze competitie is niet van hetzelfde kaliber als Aston Villa en Villa zal de favoriet zijn om de beker omhoog te tillen in Athene in mei."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!