Nieuws

Beslissing in penalty's reëel: zo presteert PSV over het algemeen vanaf elf meter

Beslissing in penalty's reëel: zo presteert PSV over het algemeen vanaf elf meter

13 maart - 15:59

Mocht de achtste finale van de Champions League tussen PSV en Borussia Dortmund woensdagavond via strafschoppen worden beslist, dan kunnen de Eindhovenaren geen hele sprekende statistieken overleggen. VoetbalNieuws.nl zet voor je op een rijtje hoe PSV over het algemeen presteert vanaf elf meter.

Penaltynemers bij PSV

Een opmerkelijk feit is dat de selectie van PSV niet geheel ervaren is in het nemen van strafschoppen. Zo zijn er slechts vijf spelers die gedurende hun profcarrière één namen. Dat zijn Luuk de Jong, Patrick van Aanholt, Joey Veerman, Hirving Lozano en Ricardo Pepi.

Uiteraard doet De Jong, de aanvoerder en de vaste penaltynemer van PSV, dat het vaakst. De spits is de enige die er meer dan tien nam. Hij scoorde er tot dusver twintig en miste er acht. Lozano faalde eenmaal van de negen die hij nam. Veerman doet het gemiddeld niet zo best. Van de zeven strafschoppen die hij nam gingen er slechts vier in.

Hoe presteert PSV-keeper Walter Benítez bij penalty's?

Dan Walter Benítez, de Argentijnse doelman van de Eindhovenaren. Van de veertig strafschoppen die hij tegen kreeg, stopte hij er zes. Met een percentage van 15% is zijn kwaliteit op het gebied van penaltykillen zeer gemiddeld. In dat opzicht doet reservedoelman Joël Drommel het nét iets beter. De bekerkeeper van PSV heeft in strafschoppen een reddingpercentage van 16,67%.

Opmerkelijk feitje: de laatste keer dat PSV in de achtste finales van de Champions League uitkwam, werd het uitgeschakeld na strafschoppen. In het seizoen 2015/2016 werd er twee keer met 0-0 gelijkgespeeld tegen Atlético Madrid. Uiteindelijk wonnen de Madrilenen de reeks met 8-7, doordat Luciano Narsingh mistte.

Borussia Dortmund – PSV begint woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park. Het heenduel in het Philips Stadion eindigde in een 1-1 gelijkspel. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.