Nieuws

Wanneer stond Arsenal voor het laatst in de kwartfinales van de Champions League?

Wanneer stond Arsenal voor het laatst in de kwartfinales van de Champions League?

12 maart - 23:55 Laatste update: 23:55

Arsenal heeft zich dinsdagavond ten koste van FC Porto gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. Wanneer lukte The Gunners dat voor het laatst? VoetbalNieuws.nl duikt voor je in de geschiedenis!

Arsenal is er dinsdag in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Het spannende duel met FC Porto werd beslist door penalty's en David Raya werd de held van Noord-Londen door twee penalty's te stoppen. Door de winst op Porto, kon trainer Mikel Arteta in ieder geval een Europese vloek van zich afschudden. Onder zijn leiding wisten de Londenaren sinds december 2019 namelijk geen enkele Europese knock-outwedstrijd in eigen huis te winnen.

Laatste kwartfinale Champions League Arsenal

De laatste keer dat Arsenal in de kwartfinales van de Champions League actief was, is alweer even geleden. In het seizoen 2009/2010 om precies te zijn, toen toevalligerwijs ook FC Porto bij de laatste zestien werd uitgeschakeld. Uiteindelijk bleek FC Barcelona over twee wedstrijden te sterk. In de seizoenen daarna, van 2010/2011 tot aan 2016/2017 kwam Arsenal telkens door de groepsfase, maar waren de achtste finales het eindstation. Sinds 2017 speelde Arsenal überhaupt niet meer in de knock-outfase van de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!