Nieuws

RB Leipzig-trainer hint op mogelijk langer verblijf Simons: 'Een verstandige knul'

RB Leipzig-trainer hint op mogelijk langer verblijf Simons: 'Een verstandige knul'

9 maart - 21:12
1

De kans bestaat dat Xavi Simons ook volgend seizoen het shirt van RB Leipzig draagt. Na afloop van de 2-0-overwinning liet Marco Rose zich uit over de toekomst van de talentvolle aanvaller en blies de loftrompet voor Simons. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de RB Leipzig-trainer met je door!

De twintigjarige Simons maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Paris Saint-Germain naar RB Leipzig. In 25 wedstrijden wist de Oranje-international al voor acht doelpunten en twaalf assists te zorgen. In de Duitse stad hoopt men dat Simons ook volgend seizoen nog in dienst van RB speelt. "Hij geniet van de manier waarop we voetballen; met de jongens, in de stad. Het voelt goed voor hem en voor ons", gaf Rose nog maar eens aan tegen Sky Sports.

Als het aan de oefenmeester zelf ligt, dan heeft hij ook na de zomer nog de beschikking over Simons. "Ik denk dat het een verstandige jongen is met een duidelijk plan voor zijn carrière. Hij weet wanneer hij de volgende stap moet zetten", meent Rose, die denkt dat een langer verbleef in Leipzig een verstandige keuze is. "Xavi wordt heel goed geadviseerd door zijn familie. Hij voelt zich erg op zijn gemak. We zijn heel optimistisch", aldus de Duitser.

Afgelopen september gaf Simons zelf al aan een langer verblijf in Leipzig niet uit te sluiten. "Ik hoop succesvol te zijn met de club en hier mijn stempel te drukken", klonk het destijds onder meer. Een maand later kwam daar ook nog eens bij dat men in Duitsland al wist te melden dat RB Leipzig bezig was om de huurovereenkomst met PSG te verlengen. De tijd zal leren waar Simons volgend seizoen speelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!