Nieuws

Dit is waarom Manchester United Old Trafford lijkt in te ruilen voor nieuw stadion

Dit is waarom Manchester United Old Trafford lijkt in te ruilen voor nieuw stadion

8 maart - 18:20

Manchester United maakt serieus werk van het vervangen van Old Trafford, zo maakt de club vrijdag bekend. Het huidige stadion moet worden ingeruild voor een spiksplinternieuwe thuishaven. Er is een ‘joint task force’ aangewezen om de bouw van het nieuwe stadion tot een goed eind te brengen.

Vorige maand maakte SkySports bekend dat er plannen lagen voor een nieuw stadion. De nieuwe eigenaar, Sir Jim Ratcliffe, zou de ambitie hebben om een nieuw onderkomen neer te zetten. De nieuwe eigenaar voegt nu dus de daad bij het woord.

Wat wordt de rol van de task force?

De ‘joint task force’ zal namens Manchester United de haalbaarheid van de plannen voor een nieuw stadion onderzoeken. Het liefst zou United een volledig nieuw stadion willen op de plek waar Old Trafford ook gevestigd is. Een andere mogelijkheid is renovatie van het huidige stadion. Later dit jaar komt de task force met de eerste aanbevelingen. Volgens Henry Winter, journalist van The Times, is er wel financiële steun nodig van zakenrelaties om de plannen te realiseren.

Waarom bouwt Manchester United een nieuw stadion?

Old Trafford werd in 1910 geopend en biedt ruimte voor 76.312 bezoekers. De voornaamste reden voor United om te verbouwen of een nieuw stadion te bouwen is het binnenslepen van grote sportevenementen. Veel van de huidige sportevenementen vinden plaats in Londen of het zuidoosten van Engeland. Met een gemoderniseerde thuisbasis voor United moet het stadion weer zijn uitgerust om internationale wedstrijden en finales te organiseren, zo meldt de club. "De ontwikkeling van een van de meest iconische stadions in de wereld van het voetbal zal helpen om investeringen aan te trekken, banen te creëren en nieuwe kansen te creëren die niet alleen Trafford ten goede zullen komen, maar gemeenschappen in onze hele stadsregio en daarbuiten", aldus Andy Burnham namens de task force.

Gary Neville over het nieuwe stadion van United

Clublegende Gary Neville gaat een grote rol vertolken in de vervanging van het stadion. "Ik voel me enorm bevoorrecht om het feit dat ik honderden wedstrijden op Old Trafford heb gespeeld, en niemand kan die geweldige herinneringen ooit wegnemen. Maar Old Trafford heeft zich door de jaren heen ontwikkeld, en het is duidelijk dat we op een punt zijn beland waarop het moet veranderen, om ervoor te zorgen dat Manchester United een stadion van wereldklasse heeft, iets wat hoort bij de grootste club ter aarde.