Nieuws

'Grote schoonmaak bij Manchester United: 21 spelers mogen vertrekken'

'Grote schoonmaak bij Manchester United: 21 spelers mogen vertrekken'

8 maart - 11:54

Maar liefst 21 spelers van Manchester United staan op de lijst met spelers die mogelijk mogen vertrekken, meldt Manchester Evening News. De club van Erik ten Hag wil de bezem door de selectie halen en zal moeten verkopen om ruimte te maken voor nieuwe spelers. 

Toen Ten Hag in de zomer van 2022 begon bij Manchester United, ging hij aan de slag met het herbouwen van de club. Ook deze zomer zal de clubleiding op Old Trafford daarmee verder willen. Tot nu toe gaf United ongeveer 365 miljoen euro uit aan spelers die de Nederlander wilde hebben, maar of ze komende transferperiode nog naar hem luisteren is twijfelachtig. Sinds de komst van nieuwe eigenaar Jim Ratcliffe is de toekomst van de oefenmeester niet meer zeker. 

Volgens het medium willen The Red Devils budget creëren voor aankopen door spelers als Raphael Varane, Marcus Rashford, Casemiro en Harry Maguire van de hand te doen. Daarnaast lijkt het ook einde oefening te zijn voor voormalig Ajacieden Christian Eriksen en Antony. Verder mogen ook Tom Heaton, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Jonny Evans, Sofyan Amrabat, Scott McTominay, Anthony Martial en Jadon Sancho op zoek naar een nieuwe club. Ook verhuurde spelers als Mason Greenwood en Facundo Pellistri mogen de club verlaten.

Toch zal United niet alle spelers op de lijst kunnen verkopen, dus een aantal zal nog een toekomst bij Manchester United hebben. Wel moet er worden verkocht voordat er aankopen gedaan kunnen worden.