Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip houdt vast aan winnende basiself

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip houdt vast aan winnende basiself

7 maart - 08:22

Ajax speelt donderdagavond in eigen huis het heenduel in de achtste finales van de Conference League tegen Aston Villa. De Amsterdammers wisten afgelopen zondag eindelijk weer eens een wedstrijd in de Eredivisie te winnen en deden dat in een formatie met vijf man achterin. De verwachting is dat John van 't Schip tegen de sterke Engelsen aan hetzelfde systeem blijft vasthouden. Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax.

In het uitduel tegen AZ speelde Ajax voor het eerst onder Van 't Schip in een systeem met vijf verdedigers, om zo meer defensieve zekerheid in te bouwen. Dat wierp niet direct zijn vruchten af, want in Alkmaar werd met 2-0 verloren. Toch hield de oefenmeester vast aan het systeem en een week later, in eigen huis tegen FC Utrecht, was het wel succesvol. De Amsterdammers wisten te winnen en hielden voor het eerst sinds november 2023 weer eens de nul.

Achterin moet Ajax het stellen zonder Josip Sutalo. De Kroaat ontbrak afgelopen weekend wegens een blessure en is donderdag geschorst door de rode kaart die hij opliep in de uitwedstrijd tegen Bodø/Glimt. Daardoor zullen Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan en Devyne Rensch, die afgelopen zondag rood kreeg, het centrum van de verdediging vormen.

Voorin heeft Van 't Schip ook te maken met personele problemen. Aanvoerder Steven Bergwijn is al langer geblesseerd en zal de ontmoeting met de Engelsen niet redden. Volgens de oefenmeester keert de aanvaller op zijn vroegst volgende week terug. Ook het meespelen van reserveaanvoerder Steven Berghuis is zeer onwaarschijnlijk. De linkspoot heeft een blessure aan zijn knie en kan volgens zijn trainer niet zonder pijn tegen een bal trappen. De verwachting is dan ook dat hij het duel van donderdag niet zal redden.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Hlynsson, Taylor; Brobbey.