Nieuws

Puzzel voor Arne Slot: wie kan Stengs vervangen op het middenveld tegen PSV?

Puzzel voor Arne Slot: wie kan Stengs vervangen op het middenveld tegen PSV?

2 maart - 16:21 Laatste update: 20:58
3

Calvin Stengs kan er komende zondag tegen PSV door een blessure niet bij zijn. Voor trainer Arne Slot wordt het voor het duel aardig puzzelen, aangezien de 25-jarige speler de enige creatieve speler op het middenveld van Feyenoord is. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke opties Slot ziet om de speler te vervangen.

Op de persconferentie van vrijdag besprak Slot de mogelijke opties voor het middenveld. De trainer van de Rotterdammers besprak meerdere scenario's. Feyenoord mist tegen PSV Calvin Stengs, die afgelopen week geblesseerd uitviel na het bekerduel tegen FC Groningen.

Ondrej Lingr

Lingr speelt bij de Rotterdammers voornamelijk als buitenspeler. De Tsjech kende in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen nog een hoofdrol. De speler kwam toen in de tachtigste minuut binnen de lijnen. Binnen drie minuten wist de middenvelder het winnende doelpunt voor Feyenoord te maken. Toch vindt Slot dat de speler nog veel moeite heeft in het vrijkomen vanaf de nummer tien positie.  

Antoni Milambo

Milambo wordt op zijn beurt als een type Quinten Timber gezien. De middenvelder tekende onlangs een nieuwe verbintenis bij de Rotterdammers. Hoewel de jonge speler sporadisch mag invallen, lijkt het uitgesloten dat Slot de jonge middenvelder voor de leeuwen gaat gooien tegen PSV.

Luka Ivanusec

Volgens het Algemeen Dagblad is Luka Ivanusec geen optie als nummer tien. In het verleden heeft de Kroaat weleens als aanvallende middenvelder gespeeld. Op het persmoment bracht Slot hem geen enkele keer ter sprake. De kans is volgens het AD dus ook nihil dat hij zondag aan de aftrap zal verschijnen. Het medium wijt dit aan gebrek aan loopvermogen.

Quinten Timber

Timber speelde dit seizoen al vaker als meest vooruitgeschoven middenvelder. Hierdoor nam Ramiz Zerrouki de plek naast Mats Wieffer over en stond Timber als nummer tien op het veld. Die vooruitgeschoven rol is in de ogen van Slot echter niet altijd het meest passend voor de middenvelder. "Quinten is in de basis een box to box-middenvelder. En als we het zo oplossen, speelt Wieffer ook meer naar voren, terwijl zijn beste positie verdedigende middenvelder is. Je hebt dan met Zerrouki een heel goede speler erbij, maar twee andere spelers zet je niet in hun maximale kracht."

Het lijkt erop dat Slot voor het duel PSV-Feyenoord gaat voor de optie met Timber. Tijdens het Europa League-duel tegen AS Roma speelden de Rotterdammers ook een gedeelte van de wedstrijd met een middenveld dat bestond uit Zerrouki, Wieffer en Timber. "Dat vond ik toen heel erg goed uitpakken, we kregen meer controle. Dus ja, ik heb nog spelers die als aanvallende middenvelder kunnen spelen. Maar niemand die het zo kan invullen als Calvin Stengs", aldus de trainer van Feyenoord.