Nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot kiest tegen PSV voor speciale aanvalstact

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot kiest tegen PSV voor speciale aanvalstact

3 maart - 09:30 Laatste update: 07:21

In de topper tegen PSV moet Feyenoord het doen zonder Calvin Stengs. Hierdoor komt er een plek vrij op het middenveld. Daarnaast lijkt Arne Slot weer voor zijn speciale aanvalstactiek te gaan kiezen. Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord.

Naast Stengs moet Slot het nog achterin nog altijd doen zonder Gernot Trauner en Justin Bijlow. Hierdoor staat uitblinker Timon Wellenreuther onder de lat en mag Thomas Beelen weer plaatsnemen in het hart van de verdediging, samen met Dávid Hancko. Tegen FC Groningen ontbrak Quilindschy Hartman door ziekte en moest Marcos López in actie komen. De stand-in speelde een wakke wedstrijd en kan in Eindhoven weer op de bank plaatsnemen. Tot slot zien we Lutsharel Geertruida nog als rechtsachter.

Op het middenveld is waar Slot moet gaan puzzelen. Na het uitvallen van Stengs, houdt de oefenmeester amper en aanvallende middenvelder op. In zijn basiselftal kunnen we de namen van Quinten Timber en Mats Wieffer wekelijks noteren. Tegen PSV lijkt Slot nu te grijpen naar een middenveld met Ramiz Zerrouki. In de aanval lijkt de oefenmeester kiezen voor zijn speciale variant met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten.

De laatste weken draait de aanval van Feyenoord moeizaam, waar vooral topschutter Santiago Gimenez al even droogstaat in de Eredivisie. Zijn laatste doelpunt, nummer negentien overigens, schoot de Mexicaan op 14 januari binnen tegen NEC. Daarnaast staat Slot voor de keuze om vast te houden aan Igor Paixao of te kiezen voor Luka Ivanušec. Laatstgenoemde kan mogelijk gaan starten tegen PSV.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Q. Timber; Ivanušec, Gimenez, Nieuwkoop.