Nieuws

PSV en Feyenoord treffen elkaar weer: zo ziet de historie in de topper er uit

PSV en Feyenoord treffen elkaar weer: zo ziet de historie in de topper er uit

1 maart - 16:00

Aankomende zondag staat de 176e ontmoeting tussen PSV en Feyenoord op het programma. De altijd beladen wedstrijd kent veel memorabele edities, wat te denken van de 10-0-overwinning van PSV in 2010. Maar hoe ziet de historie tussen beide clubs er uit? VoetbalNieuws neemt de balans met je door!

In de competitie troffen PSV en Feyenoord elkaar 153 keer. Hiervan wisten de Rotterdammers 62 keer te winnen, waar men in Eindhoven 53 keer de overwinning voor hun rekening nam. Als we naar het totale verband kijken, dan mocht Feyenoord ook vaker juichen. Zo won het 69 van de 175 ontmoetingen en ging het 61 keer onderuit. Maar liefst 45 keer kwam er geen winnaar uit de bus in de topper.

Eerder dit seizoen was PSV in de competitie met 1-2 te sterk in De Kuip, maar moest in het bekertoernooi met 1-0 buigen in Rotterdam-Zuid. Daarnaast was het in de strijd om de Johan Cruijff ArenA met 0-1 de baas.

De topscorer aller tijden tijdens de topper is Willy van der Kuijlen. De legendarische spits was maar liefst elf keer trefzeker tegen Feyenoord. Op twee staat een clubicoon uit Rotterdam. Zo nam Ove Kindvall acht doelpunten voor zijn rekening tegen PSV. Een andere spits die met regelmaat tegen Feyenoord weet te scoren, is Luuk de Jong. De spits wist in 23 wedstrijden al vier keer te scoren.

Bereidt je goed voor op de clash tussen PSV en Feyenoord in de show van VoetbalNieuws!