Transfernieuws

'Barça krijgt nul op rekest bij Xavi en zet vier andere namen op wensenlijstje'

'Barça krijgt nul op rekest bij Xavi en zet vier andere namen op wensenlijstje'

28 februari - 14:16 Laatste update: 14:30

Binnen FC Barcelona hield men enige hoop op een langer verblijf van Xavi. Echter blijkt nu dat de Spaanse oefenmeester niet op andere gedachten is te brengen en komende zomer vertrekt. Volgens SPORT staan er nu vier andere namen op het wensenlijstje van Barça.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor komend seizoen zou Joan Laporta, voorzitter van de grootmacht, een poging hebben gedaan om Xavi over te halen om aan te blijven bij FC Barcelona. De oud-middenvelder maakte eind januari bekend na dit seizoen te vertrekken als hoofdtrainer en zijn contract tot medio 2025 niet uit te zitten. Daardoor moest Barça op zoek naar een nieuwe oefenmeester.

Ondanks het teleurstellende seizoen zou men binnen Barça zeer tevreden zijn over het werk van Xavi. Daarnaast zou de selectie ook nog altijd achter de Spanjaard staan. Na 26 wedstrijden staat FC Barcelona derde met acht punten achterstand op koploper Real Madrid en werd het in de kwartfinales van de Copa del Rey door Bilbao met 4-2 uitgeschakeld. Het seizoen van de landskampioen van vorig seizoen kan nog altijd glans krijgen door de Champions League, waarin het na een 1-1-gelijkspel in de return moet af zien te rekenen met Napoli.

Als mogelijke opvolger van Xavi zou sportief directeur Deco vier namen op zijn wensenlijstje hebben staan. Zo zou het een poging willen doen bij de clubloze Hansi Flick, Julian Nagelsmann (Duitsland), Roberto De Zerbi (Brighton) en de na dit seizoen vertrekkende Thomas Tuchel (Bayern München).