Deze trainers kunnen Xavi Hernández opvolgen bij FC Barcelona

'Barça heeft topkandiaat': deze trainers kunnen Xavi opvolgen in Catalonië

5 maart om 10:53
Laatste update: 5 maart om 10:53

Xavi Hernández kondigde eind januari aan dat hij in de zomer vertrekt bij FC Barcelona. Welke trainers kunnen de legendarische oud-speler vervangen bij de Blaugranas? VoetbalNieuws.nl presenteert het lijstje. 

Wie kunnen Xavi opvolgen bij FC Barcelona?

Barcelona zit in zwaar weer in het huidige seizoen. De Catalanen wonnen het afgelopen seizoen nog de competitie, maar zijn nu al op alle fronten uitgeschakeld. Wie Xavi opvolgt, zal een flinke druk op de schouders voelen. Hieronder is te lezen welke kandidaten onder meer geschikt zouden zijn om het over te nemen van Xavi. 

Hansi Flick (clubloos)

Hansi Flick was lange tijd de bondscoach van Duitsland, maar de trainer werd in september van vorig jaar ontslagen. Sindsdien is Flick bezig aan zijn hiatus, maar Barcelona wilde de Duitser in 2021 al vastleggen. Flick zei echter nee en toen kwam Xavi in beeld. Duitse media geven aan dat Flick nu wel degelijk een kandidaat is om Xavi op te volgen in Catalonië. Volgens Sky Sport heeft de Duitse oefenmeester inmiddels de eerste gesprekken over een mogelijk dienstverband gevoerd met de Catalaanse club. 

Francisco Javier Garcia Pimienta (Las Palmas)

Fransisco Javier Garcia Pimienta geldt als flinke kandidaat om het stokje van Xavi over te nemen. De trainer gooit hoge ogen bij Las Palmas, hanteert een speelstijl die bij Barça zou passen en kent de club ook van binnenuit: Pimienta was bijna drie decennia bij Barcelona te vinden. Eerst als speler, vervolgens als trainer bij La Masia. 

Luis Enrique (Paris Saint-Germain)

De naam van Enrique zingt ook rond in Catalonië. De trainer heeft zijn strepen al verdiend en stond al 181 wedstrijden aan het roer bij Barça. Enrique was tevens 44 wedstrijden lang bondscoach van Spanje. Tegenwoordig is Enrique actief bij PSG en lijkt het erg lastig te trainer los te weken: de Spanjaard ligt tot 2025 onder contract in Parijs. 

Thiago Motta (Bologna)

Een andere oud-speler die in beeld is om trainer te worden bij de Catalanen, is Thiago Motta. De voormalig middenvelder speelde tussen 2001 en 2007 bij Barça en ging in 2018 aan de slag als trainer. De Italiaans-Braziliaanse trainer maakt veel indruk bij Bologna, waar onder meer Joshua Zirkzee wekelijks schittert. Motta zou in de zomer uit zijn contract lopen in Italië. 

Michel (Girona)

Michel is misschien wel de meest veelbesproken trainer in het Spaanse voetbal. De oud-speler heeft geen geschiedenis bij Barça, maar heeft met Girona laten zien te kunnen stunten met een minder budget. Girona staat acht punten voor op Barcelona, extra pijnlijk omdat beide clubs uit Catalonië komen. Michel is daardoor zeer bekend met de streek en de in Madrid geboren trainer zal zeker niet alleen op een lijstje van Barcelona staan. 

Imanol Alguacil (Real Sociedad)

Ook Imanol Alguacil laat fraaie dingen zien bij Real Sociedad. De trainer is al sinds 2013 bezig met het trainen van verschillende afdelingen van Sociedad en was als speler tussen 1991 en 1998 ook actief bij de club. Het lijkt daardoor lastig om de echte clubman los te weken. Alguacil staat tot 2025 onder contract in Sociedad en stond al ruim 250 wedstrijden aan het roer voor het eerste elftal.