Nieuws

Dit zegt Chery over het bekeravontuur van recordverliezer NEC Nijmegen

Dit zegt Chery over het bekeravontuur van recordverliezer NEC Nijmegen

27 februari - 07:04

Tjaronn Chery keert dit seizoen even terug naar Nederland en krijgt dinsdag de kans de finale van de KNVB Beker te bereiken met NEC Nijmegen. Wat zegt de ervaren voetballer over het mogelijke bekersucces van de Nijmegenaren? VoetbalNieuws.nl heeft het antwoord. 

Chery wist al eens de KNVB Beker te winnen en krijgt dinsdag de kans de finale te bereiken met NEC. De tegenstander is dan SC Cambuur. "‘Ik ken Cambuur nog wel van destijds", rakelt Chery op in gesprek met Voetbal International. "Ik ken de fans, die zijn echt fantastisch. Ze hebben met Henk de Jong een trainer die de ploeg zeker op scherp zal zetten. Cambuur heeft gewoon een goede ploeg en we spelen daar ook nog op kunstgras. We onderschatten ze zeker niet. Wij moeten volle bak gaan."

Ondanks de lovende woorden weet Chery dat NEC een favorietenrol heeft. "En daar lopen we ook niet voor weg. Met alle respect voor Cambuur, maar wij spelen in de Eredivisie en moeten deze wedstrijd normaal gesproken over de streep trekken. Dit is een heel grote kans op iets moois, maar dat geldt voor Cambuur net zo goed", besluit Chery. NEC speelde al vier bekerfinales in de clubhistorie, maar deze gingen allen verloren.