Transfernieuws

In kannen en kruiken: Everton bevestigt megatransfer Richarlison naar Spurs

In kannen en kruiken: Everton bevestigt megatransfer Richarlison naar Spurs

01-07-2022 10:10 Laatste update: 10:12
2

De megatransfer van Richarlison naar Tottenham Hotspur is afgerond. De 36-voudig Braziliaans international verhuist voor een bedrag van naar verluidt zeventig miljoen euro van Everton naar de Londense topclub. 

De transfer hing de afgelopen weken al in de lucht, maar is nu officieel bevestigd door beide Engelse clubs. De Braziliaanse aanvaller tekent een meerjarig verbintenis bij The Spurs en moet de concurrentie bij de ploeg van manager Antonio Conte aangaan met Harry Kane, Lucas Moura, Heung-Min Son en Steven Bergwijn. Door de komst van Richarlison lijkt de rol van de Nederlander echter volledig uitgespeeld. 

Sinds 2018 speelt Richarlison op Goodison Park. Destijds werd de aanvaller door The Toffees weggeplukt bij Watford. In de vier jaar tijd op Goodison Park kan hij een gemiddelde overleggen van ruim één goal per drie wedstrijden: in totaal speelde het voormalig Ajax-target 152 keer in het blauwe shirt, daarin was hij 52 keer trefzeker. 

Ajax zal handenwrijvend toekijken. De Amsterdammers zitten al ruim een half jaar achter de diensten van Bergwijn aan. Gezien het forse bedrag dat Tottenham aftikt, lijkt een transfer van de Oranje-international waarschijnlijker te worden.