FC Barcelona mede door treffer Frenkie de Jong met speels gemak langs Getafe

24 februari - 18:13 Laatste update: 18:14

FC Barcelona had zaterdag weinig moeite met Getafe. Het team van Xavi was veel te sterk en wist met 4-0 te winnen. Door de zege stijgt Barcelona naar de tweede plek. Girona heeft één punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld dan de Catalaanse club.

FC Barcelona begon dominant aan de wedstrijd en creëerde de nodige kansen. Na twintig minuten kwam de thuisploeg, na een snelle counter, op voorsprong. Raphinha werd weggestoken en werkte de bal zonder moeite achter doelman David Soria. Het wedstrijdbeeld veranderde niet na het doelpunt. Barcelona liet de mogelijkheden om de score te verdubbelen liggen. Getafe was duidelijk de onderliggende partij, maar hield de schade beperkt en ging met een 1-0 achterstand de rust in.

In de 53ste minuut verdubbelde João Felix de voorsprong. De Portugees werd in stelling gebracht door Andreas Christensen en wederom sloegen de Catalanen toe vanuit een tegenaanval. Vijf minuten later leek Robert Lewandowski aan alle spanning een einde te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na iets meer dan een uur spelen kwam dan toch de derde treffer voor FC Barcelona. Raphinha omspeelde de keeper en legde de bal op een presenteerblaadje voor Frenkie de Jong. De Nederlander verzuimde niet en besliste de wedstrijd voor zijn team. Na de derde treffer nam Barcelona wat gas terug en gebeurde er lange tijd weinig spectaculairs meer in Catalonië. Toch strooide het team in extremis extra zout in de wonden door de 4-0 erin te leggen. Fermin Lopez zorgde met zijn eerste thuisdoelpunt voor de club voor het slotakkoord van de wedstrijd.

Door de zege kan Xavi weer omhoog kijken. FC Barcelona staat momenteel tweede in La Liga. Het verschil met koploper Real Madrid bedraagt vijf punten. Girona volgt op de derde plek met één punt minder dan de Catalanen. Beide ploegen hebben op dit moment wel een wedstrijd minder gespeeld dan Barcelona.