Nieuws

Dit zegt Barça-directeur Deco over de woede van Frenkie de Jong richting de pers

Dit zegt Barça-directeur Deco over de woede van Frenkie de Jong richting de pers

22 februari - 11:42

Barça-directeur Deco heeft begrip getoond voor de woede die Frenkie de Jong afgelopen week toonde richting de Spaanse pers. De Oranje-international was klaar met het feit dat de journalisten volgens hem veel nepnieuws schrijven. De Jong zou bezig zijn met een mogelijk vertrek, maar vertelde dat daar helemaal niets van waar was.

Wat zei Frenkie de Jong tegen de Spaanse pers?

"Er komen dingen naar buiten, die niet waar zijn", aldus een kwade De Jong op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Napoli (1-1). "Ik begrijp niet waarom de media dingen schrijven die leugens zijn. Er worden heel veel dingen geschreven, die niet waar zijn. Het is een beetje gênant."

Deco kan louter begrip opbrengen voor de woorden van zijn sterspeler. "Ik begrijp hem. Frenkie is tenslotte ook een mens", wordt de Portugees geciteerd door Fabrizio Romano. "Er circuleerde veel nepnieuws, dat wilde hij verduidelijken. Ik zie dat hij gelukkig is bij Barça. Hij is een topspeler op topniveau."

Gaat Frenkie de Jong vertrekken bij Barcelona?

Het contract van De Jong loopt nog tot medio 2026, en dus is hij ook helemaal niet bezig met een zomers vertrek. "Ik ben ontzettend blij om bij Barcelona te zijn", vertelde hij zelf nogmaals. "Ik hoop hier nog heel veel jaren te spelen. De pers heeft soms kritiek op mijn spel, dat maakt me niet uit, want iedereen mag zijn mening hebben. Maar ik accepteer geen leugens."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!