Nieuws

Dit vertelt Lijnders over zijn toekomst: 'Heb al verschillende aanbiedingen gehad'

Dit vertelt Lijnders over zijn toekomst: 'Heb al verschillende aanbiedingen gehad'

24 februari - 16:29 Laatste update: 16:42

Pepijn Lijnders vertrekt aan het eind van het seizoen bij Liverpool. De Nederlander hoopt op eigen benen te gaan staan en gaat in aanloop naar de League Cup-finale in op zijn toekomst. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Jürgen Klopp besloot onlangs dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt als manager van Liverpool. Zijn vaste assistent Lijnders volgt zijn voorbeeld en zal de deur bij The Reds na dit seizoen ook achter zich dichttrekken.

Wat vertelt Lijnders over zijn opties om als hoofdtrainer aan de slag te gaan?

Lijnders geeft op de persconferentie in aanloop naar de finale tegen Chelsea aan dat hij al meerdere aanbiedingen kreeg tijdens zijn periode bij Liverpool. "De laatste jaren heb ik verschillende aanbiedingen gehad. Mijn hart zei altijd ja, maar mijn loyaliteit en respect voor Jürgen zeiden nee. We eindigen dit project samen. Ik voel dat dit het juiste is om te doen." Lijnders geeft aan dat hij direct geen kandidaat was om Klopp bij Liverpool op te volgen. "Nee dat was al snel duidelijk."

Tot de zomer is Lijnders gefocust op Liverpool, maar de Nederlander geeft nu al aan er naar uit te kijken om op eigen benen te staan. "Ik heb er zin in. Ik kijk er naar uit om de juiste club te vinden die echt met mij wil werken. Voor nu ben ik nog gefocust op Liverpool, maar ik heb niet voor niets een zaakwaarnemer natuurlijk."