Opstellingen

Opstelling Feyenoord bekend: Slot kiest in Rome weer voor variant met Nieuwkoop

Opstelling Feyenoord bekend: Slot kiest in Rome weer voor variant met Nieuwkoop

22 februari - 19:51 Laatste update: 19:55

De opstelling waar Feyenoord tegen AS Roma aantreedt is bekend. Arne Slot kiest voor enkele wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend en houdt vast aan zijn variant met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten.

Feyenoord kan tegen de Romeinen nog altijd niet beschikken over Justin Bijlow, waardoor Timon Wellenreuther onder de lat staat. Ook Gernot Trauner is niet op tijd hersteld en kiest Slot zo weer voor Thomas Beelen die centraal achterin staat naast Dávid Hancko. Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman completeren de achterhoede van de Rotterdammers.

Op het middenveld keert Quinten Timber terug in de basis na een hersenschudding. De middenvelder liep enkele weken geleden de kwetsuur op en moest het heenduel aan zich voorbij laten gaan. Naast hem starten Mats Wieffer en Calvin Stengs op het middenveld in Rome. Door het verschuiven van Stengs naar het middenveld, heeft Slot voor een andere rechtsbuiten gekozen. Zo zien we de oefenmeester weer naar de variant met Bart Nieuwkoop als aanvaller grijpen. De in een mindere vorm verkerende Santiago Gimenez staat 'gewoon' weer in de punt van de aanval en als linksbuiten behoudt Igor Paixão de voorkeur. De Braziliaan scoorde in de heenwedstrijd en krijgt mede daardoor het vertrouwen van zijn trainer.

Om 21.00 uur wordt er in het Stadio Olimpico tussen Feyenoord en AS Roma afgetrapt. De ontmoeting van een week eerder in De Kuip eindigde nog in een 1-1-gelijkspel, waardoor er voor alles valt te spelen in de Italiaanse hoofdstad.

De opstelling van Feyenoord: Wellenreuther, Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman, Timber, Stengs, Wieffer, Nieuwkoop, Gimenez en Paixão.