Nieuws

Tuchel vertrekt: dit zijn de mogelijke opvolgers als hoofdtrainer bij Bayern

Tuchel vertrekt: dit zijn de mogelijke opvolgers als hoofdtrainer bij Bayern

21 februari - 12:05
1

Thomas Tuchel stopt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij Bayern München. De Duitse oefenmeester presteert niet naar behoren en dus moet Der Rekordmeister op zoek naar een vervanger. VoetbalNieuws.nl zet een aantal mogelijke opties voor je op een rij.

Tuchel volgde Julian Nagelsmann op als hoofdcoach, nadat Nagelsmann werd ontslagen vanwege teleurstellende prestaties. In de 44 wedstrijden onder de leiding van de huidige Bayern-coach werden 28 overwinningen behaald. Er waren vijf gelijke spelen en elf nederlagen.

Xabi Alonso

De Duitse media suggereren sterk dat Xabi Alonso serieus overwogen wordt als een potentiële opvolger van de huidige coach. Alonso, momenteel trainer bij Bayer Leverkusen, schijnt een clausule in zijn contract te hebben die een overstap naar Der Rekordmeister mogelijk maakt. Een soortgelijke overweging schijnt ook te gelden voor Liverpool, vooral met het vooruitzicht van het vertrek van Jürgen Klopp. Hierdoor kan de strijd om de handtekening van de Spaanse coach in de komende zomerperiode zeer intens worden.

Jürgen Klopp

Ook Jürgen Klopp zit aan het einde van het seizoen zonder club. De Duitse oefenmeester is zeer geliefd in Liverpool. In zijn eerste seizoen bereikte hij direct de finale van de Europa League, maar moest helaas het onderspit delven tegen Sevilla. In de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 behaalde Klopp echter het hoogst mogelijke met Liverpool. Eerst veroverde hij met Liverpool de Champions League, gevolgd door het seizoen waarin hij met The Reds de Premier League won. De 56-jarige trainer van Liverpool heeft een verleden bij Bundesliga-concurrent Borussia Dortmund, hierdoor is een overstap naar Bayern niet geheel voor de hand liggend.

Xavi Hernández

Een andere trainer die na het seizoen stopt is Xavi Hernández. De oefenmeester van Barcelona ontvangt veel kritiek van de Spaanse media en besloot dat het beter voor zowel hem als de club was, om aan het einde van het seizoen te stoppen als hoofdtrainer van de Catalanen. Toch wist Xavi met zijn club de Spaanse competitie te winnen en de Spaanse supercup binnen te slepen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!