Nieuws

Dit is volgens Boulahrouz het best mogelijke centrale duo voor Ajax

Dit is volgens Boulahrouz het best mogelijke centrale duo voor Ajax

20 februari - 10:40 Laatste update: 12:44

Josip Šutalo ontvangt harde kritiek van Khalid Boulahrouz. De voormalig prof ziet de centrale verdediger van Ajax wekelijks stuntelen in de basis en vindt dat het tijd wordt voor een ander centraal duo in de Amsterdamse defensie, zo vertelt hij op Ziggo Sport bij Rondo. Wat is volgens Boulahrouz de beste optie in het hart van de defensie? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Boulahrouz vertelt geen fan te zijn van de prestaties van Šutalo. De oud-verdediger snapt niet dat de Kroaat nog altijd in de basis begint. "Je hebt Šutalo, bijvoorbeeld. Die is dan voor twintig miljoen gehaald, maar staat te voetballen...", aldus de voormalig prof. "Ik zou hem er per direct uithalen en op de bank of tribune zetten, want je hebt er helemaal niks aan", gaat Boulahrouz verder. "En dat gaat ten koste van zo'n Hato, want die moet dan linksback gaan spelen, wat hij ook niet prettig vindt."

Dit is volgens Khalid Boulahrouz de beste optie als centraal duo

De voormalig verdediger ziet voortaan het liefst een ander centraal duo in de startopstelling van de Amsterdammers verschijnen. Volgens de oud-Feyenoord speler kan John van ’t Schip het best Devyne Rensch en Jorrel Hato als centrale verdedigers opstellen. "Zij weten wel wat het Ajax-spelletje is", vertelt Bouhlahrouz.

De Kroatische International kwam dit seizoen zestien keer in actie voor Ajax. In zijn eerste wedstrijd kreeg hij gelijk de aanvoerdersband om zijn arm van toenmalig trainer Maurice Steijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!