Breaking news

Groot nieuws uit Arnhem: algemeen directeur Rovers vertrekt bij Vitesse

Groot nieuws uit Arnhem: algemeen directeur Rovers vertrekt bij Vitesse

18 februari - 12:23 Laatste update: 12:29

Algemeen directeur ad interim Peter Rovers vertrekt bij Vitesse. Dat maakt de club twee uur voor de degradatiekraker met FC Volendam bekend op de clubsite. Rovers was drieënhalf jaar actief bij de Arnhemse club.

Vitesse en Rovers hebben na een roerige periode besloten uit elkaar te gaan in het belang van de club. Naar verluidt was er binnen Vitesse onvrede over het feit dat Rovers zich blind heeft gestaard op de overname van van Coley Parry, terwijl het aannemelijk was dat de KNVB niet akkoord zou gaan. Andrey Soloviev en Peter van Bussel, van de Raad van Commissarissen, geven tekst en uitleg op de clubsite. "Peter heeft in één jaar meer problemen op zijn bord gekregen dan die van een gemiddelde voetbalbestuurder in zijn hele carrière. We hebben veel waardering voor zijn drive en doorzettingsvermogen om de problemen van de club te helpen oplossen"

"Het is wat ons betreft ook onterecht dat op dit moment in de publieke opinie alle pijlen op hem worden gericht", vervolgt het tweetal. "We willen benadrukken dat alle belangrijke beslissingen die genomen zijn, altijd in het belang van de club en in goed overleg en met instemming van zowel de huidige grootaandeelhouder als de Raad van Commissarissen zijn genomen."

Rovers blijft de komende weken nog wel werkzaam bij de club, totdat de Arnhemmers een geschikte opvolger binnen hebben. "Peter kent de dossiers als geen ander en we zijn dan ook blij dat we de komende belangrijke weken op hem kunnen blijven rekenen. We zullen ondertussen op zoek gaan naar een opvolger. In deze voor de club zo belangrijke periode is het van belang dat we achter elkaar blijven staan om te doen wat het beste is voor Vitesse", aldus Soloviev en Van Bussel.