Nieuws

PSV op jacht: zo verliep de laatste achtste finale in de Champions League

PSV op jacht: zo verliep de laatste achtste finale in de Champions League

18 februari - 10:05 Laatste update: 10:14

PSV staat komende week voor de volgende opdracht in een uiterst succesvol seizoen. Borussia Dortmund komt op bezoek in de achtste finale van de Champions League. VoetbalNieuws duikt in de geschiedenis en vertelt je hoe de laatste wedstrijd van de Eindhovenaren in de achtste finale van het miljardenbal verliep.

Het is 2015 als PSV een sprookje meemaakt. De Eindhovenaren zitten in een poule met CSKA Moskou, VfL Wolfsburg en topfavoriet voor de groepswinst Manchester United. De Eindhovenaren zijn op dat moment de sterkste ploeg uit Nederland, maar Europees wil het al jaren niet vlotten. Dat seizoen loopt echter anders dan verwacht aangezien de Eindhovenaren direct in eigen huis weten te winnen van United. Na twee verliespartijen tegen Wolfsburg en in Moskou lijkt PSV een eendagsvlieg, maar na een overwinning op Wolfsburg, een gelijkspel in Manchester en een late overwinning op CSKA plaats PSV zich voor de achtste finales van de Champions League.

Hoe verliep de laatste achtste finale-wedstrijd van PSV?

PSV wordt gekoppeld aan Atlético Madrid. Spaanse tegenstanders zijn geen favoriete opponenten van de Eindhovenaren en ook nu wordt het spannend. In Eindhoven houdt PSV de Madrilenen in bedwang. Gaston Periero wordt nog met rood van het veld gestuurd, maar doelpunten vallen er niet. Hierdoor kan de focus volledig op de return in Madrid waar één doelpunt genoeg kan zijn voor de Eindhovenaren.

In Madrid valt dat doelpunt echter niet, maar Atlético weet ook niet te scoren. Steraanvallers Antoine Griezmann en Fernando Torres nemen het doel van Jeroen Zoet meermaals onder vuur, maar scoren niet. Jürgen Locadia krijgt nog een megakans namens PSV, maar ook hij weet niet te scoren. Penalty’s moeten de doorslag gaan geven. Zevenmaal weten beide ploegen te scoren tot Luciano Narsingh achter de bal staat. De vleugelaanvaller schiet op de lat en na de benutte penalty van Juanfran is Atlético de winnaar.

Opstelling PSV: Zoet, Arias, Bruma, Isimat Mirin, Moreno, Willems; Van Ginkel, Pröpper, Guardado; De Jong, Locadia

Opstelling Atlético Madrid: Oblak, Juanfran, Giménez, Godín Felipe Luís; Koke, Gabi, Fernández, Saúl; Griezmann, Carrasco

Atlético Madrid weet dat seizoen de finale van de Champions League te halen. In die eindstrijd in Milaan is Real Madrid uiteindelijk op strafschoppen de sterkste van de twee.