Vermoedelijke opstelling van Ajax: Van 't Schip blijft achterin en voorin puzzelen

Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax voor het duel met NEC in de Eredivisie
18 februari om 09:00
Laatste update: 18 februari om 08:09

Na de ontsnapping tegen FK Bodø/Glimt wacht Ajax een thuisduel in de Eredivisie met NEC. In aanloop naar die wedstrijd kampen de Amsterdammers kampen met de nodige personele problemen. Deze vermoedelijke elf stuurt John van 't Schip het veld in.

De defensie van Ajax is en blijft de meest besproken linie bij de club. Devyne Rensch keerde weer terug in de basis tegen de Noren, maar werd na de rust uit voorzorg alweer gewisseld. De verdediger is een twijfelgeval voor zondag, zo liet Van ‘t Schip al weten in een interview op de clubwebsite. Tristan Gooijer, Josip Sutalo en Jorrel Hato lijken zeker van hun basisplaats, maar op links zit het grote vraagteken. Wordt het Borna Sosa of Ar’Jany Martha? Gezien de laatste weken speelt de Kroaat naar verwachting.

Op het middenveld gaat Jordan Henderson, die ook lichte klachten heeft, wel gewoon spelen. Naast hem staat Kenneth Taylor. De middenvelder werd donderdag onder een striemend Amsterdams fluitconcert naar de kant gehaald voor Branco van den Boomen. De voormalig speler van Toulouse viel goed in, maar heeft een kleine reactie overgehouden aan zijn invalbeurt. "Hij viel goed in, maar we moeten voorzichtig zijn", aldus Van ‘t Schip. Kristian Hlynsson speelt naar verwachting weer als aanvallende middenvelder.

Ook voorin is het flink puzzelen geblazen voor Van 't Schip. Zo is Steven Berghuis een twijfelgeval voor zondag en heeft ook Brobbey wat last. Uit de woorden van de oefenmeester blijkt dat het er voor eerstgenoemde wat meer twijfelachtig uit ziet, maar als hij kan spelen staat hij sowieso op het wedstrijdformulier. 

Tegen Bodø speelde Chuba Akpom zestig minuten mee. In de eerste helft op 'tien', in de tweede helft aan de linkerflank. Dat was geen succesvol experiment en dus lijkt Van ‘t Schip terug te gaan grijpen op Carlos Forbs. De miljoenenaankoop maakte geen beste indruk tegen sc Heerenveen als vervanger van Steven Bergwijn, maar het zou een gevaarlijk signaal zijn om nu een jeugdspeler boven hem te verkiezen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs.