Nieuws

Ajax moet sterkhouder mogelijk missen tegen NEC: 'Hij is wel een twijfelgeval'

Ajax moet sterkhouder mogelijk missen tegen NEC: 'Hij is wel een twijfelgeval'

16 februari - 16:24

Het meespelen van Steven Berghuis bij Ajax tegen NEC aankomende zondag is nog allerminst zeker. Dat vertelde trainer John van 't Schip vrijdagmiddag tegen de clubmedia. De gelegenheidsaanvoerder heeft enkele pijntjes overgehouden aan het Conference League-duel met Bodø/Glimt.

Berghuis speelde echter wel de gehele wedstrijd mee en wist in de blessuretijd zelfs nog de gelijkmaker op het scorebord te zetten: 2-2. Ajax keek lang tegen een 2-0 achterstand aan. In tegenstelling tot Berghuis, werden sommige van zijn teamgenoten wel eerder naar de kant gehaald. "Rensch is uit voorzorg eruit gehaald", aldus Van ’t Schip. "Brobbey, Henderson en Berghuis hadden ook last. De blessures van Brian en Jordan zijn te overkomen, maar Steven is, denk ik, wel een twijfelgeval voor zondag."

Branco van den Boomen maakte voor het eerst sinds november weer minuten. Van ’t Schip was daar zeer over te spreken. "Hij viel goed in, maar we moeten met hem ook voorzichtig zijn. Hij heeft wel een kleine reactie na donderdag. Branco kan helaas niet in Jong Ajax spelen, dat is jammer voor hem. Hij moet zijn minuten gaan maken met invalbeurten, of beginnen en dan kijken hoever hij komt. Maar we moeten in eerste instantie ook kijken dat die knie helemaal goed is."

Tot slot ging de coach nog kort in op de tegenstander van zondag: NEC, dat zevende staat en slechts zes punten minder heeft dan Ajax. "NEC heeft een goed voetballende ploeg, die je niet te veel ruimte moet geven. We hebben daar gewonnen (1-2, red.), maar ze hebben het ons ook in die fase moeilijk gemaakt. We weten inmiddels dat geen enkele wedstrijd gemakkelijk voor ons is. We moeten ons daarom optimaal voorbereiden en bij de les zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!