Nieuws

Welk record kan Lasse Schöne pakken tegen zijn oude club Ajax?

Welk record kan Lasse Schöne pakken tegen zijn oude club Ajax?

17 februari - 09:53 Laatste update: 12:42

Zondagmiddag brengt Lasse Schöne met NEC een bezoek aan zijn oude club Ajax. De Deen kan uitgerekend in die wedstrijd een bijzonder record pakken. Dit is het record dat voor Schöne zondag voor het oprapen ligt.

In 2002 maakte Schöne de overstap van Denemarken naar Heerenveen, waar hij in de jeugdelftallen ging spelen. Voor de Friezen speelde hij geen enkele wedstrijd in het eerste, waarna de middenvelder de transfer naar De Graafschap maakte. Na een jaar op het tweede niveau promoveerde de Deen en kon hij in 2007/2008 debuteren in de Eredivisie. Na lange periodes bij NEC en Ajax kwam hij in de zomer van 2019 bij het Italiaanse Genoa terecht. Na anderhalf jaar keerde de rechtspoot weer terug in de Eredivisie, eerst bij Heerenveen en vervolgens weer bij NEC.

Welk record kan Schöne pakken?

Schöne heeft zondag de mogelijkheid de buitenlandse speler met de meeste wedstrijden in de Eredivisie te worden. Op dit moment staat de Deen op 433 wedstrijden en deelt hij het record met de Zuid-Afrikaan Hans Vonk. Nu kan de oud-Ajacied het record verbreken in de Johan Cruijff Arena, het stadion waar hij zelf zo lang speelde.