Breaking news

Doorbraak in Amsterdam: 'Hato gaat zijn contract bij Ajax toch verlengen'

Doorbraak in Amsterdam: 'Hato gaat zijn contract bij Ajax toch verlengen'

15 februari - 06:35 Laatste update: 09:57

Jorrel Hato en Ajax zijn het op hoofdlijnen met elkaar eens over een nieuwe verbintenis. Na maanden van onderhandelingen lijkt er eindelijk duidelijkheid te komen over het vervolg van de carrière van de verdediger. Hato zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2025.

Achterin bij Ajax is Hato al niet meer weg te denken, maar de zeventienjarige beschikt nog altijd over een jeugdcontract. Deze loopt in medio 2025 af en dus zijn club en speler al maanden met elkaar om de tafel om deze te verlengen. Het Algemeen Dagblad weet nu te melden dat de zeventienjarige zijn verbintenis in Amsterdam met drie jaar gaat verlengen tot medio 2028. 'Hato en Ajax moeten het alleen nog over enkele details eens worden, voor het tot medio 2025 lopende jeugdcontract van de doorgebroken verdediger flink wordt opgewaardeerd en met drie jaar wordt verlengd.'

De verlenging had al aardig wat voeten in de aarde ook omdat er is veranderd op bestuurlijk gebied in Amsterdam, zo schrijft het AD. 'Technisch directeur Sven Mislintat werd nog voor hij de gesprekken opende ontslagen. Vervanger Klaas-Jan Huntelaar liep vervolgens een burn-out op, waarna tijdelijk technisch aanspreekpunt Kelvin de Lang het dossier overnam en een doorbraak forceerde.' Na het binnenhalen van Jordan Henderson slaat De Lang nu zijn tweede grote slag.

Hato staat al lange tijd ook op de radar van de topclubs uit de Premier League. Naar verluidt zou Arsenal in de markt zijn voor zijn diensten en zitten ook Bayern München en Borussia Dortmund vanuit Duitsland achter hem aan. Met een verlengde deal hoopt Ajax de verdediger de komende jaren in de hoofdstad te houden. Zelf ziet de éénmalig international dat ook wel zitten. "Ik wil wel ooit eerste aanvoerder worden van Ajax", gaf hij eerder in een interview aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!