Breaking news

Bayern deelt statement op X na racistische opmerkingen jegens Upamecano

Bayern deelt statement op X na racistische opmerkingen jegens Upamecano

14 februari - 23:28

Bayern München heeft zich woensdagavond uitgelaten over vermeend racisme jegens Dayot Upamecano op social media. De Zuid-Duitsers delen na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Lazio in de Champions League een statement op X.

Upamecano was de grote schlemiel in de heenwedstrijd van de achtste finales. De Fransman haalde in de tweede helft tegenstander Gustav Isaksen naar de grond in zijn eigen zestien. Daardoor kreeg Lazio een strafschop toegewezen, die Ciro Immobile benutte. Upamecano moest met rood het veld verlaten, waardoor Bayern met tien man verder moest en de wedstrijd uiteindelijk verloor.

Dat zorgde voor verschrikkelijke racistische reacties op sociale media. 'De racistische opmerkingen op sociale media jegens Dayot Upamecano zijn absoluut verachtelijk', schrijft Bayern. 'FC Bayern veroordeelt dit in de krachtigste bewoordingen. Iedereen die dit soort opmerkingen maakt, is geen fan van onze club. Wij staan achter je, Upa!'

Op dinsdag 5 maart wacht voor Bayern de return in eigen huis. Dan moet de achterstand goed worden gemaakt. Upamecano zal dus in ieder geval niet meedoen wegens zijn schorsing.