Nieuws

Dit is waarom Van Persie een belangrijke rol speelt in de opleving van Højlund

Dit is waarom Van Persie een belangrijke rol speelt in de opleving van Højlund

13 februari - 13:51

Rasmus Højlund doet het momenteel uitstekend bij Manchester United. De Deen ging wat moeizaam van start, maar scoort er inmiddels lustig op los in Engeland. Robin van Persie zou de jonge spits hebben geholpen zijn vorm te vinden. VoetbalNieuws.nl legt je uit hoe hij dit deed.

Na een lange droogte heeft Højlund inmiddels alweer vijf wedstrijden op rij het net weten te vinden. Inmiddels staat de teller in dienst van de Engelse grootmacht op elf doelpunten en twee assists in 29 wedstrijden. Volgens het Engelse The Athletic komen de doelpunten niet vanzelf, maar is het Van Persie die de jongeling hierbij heeft geholpen.

Hoe heeft Van Persie bijgedragen aan de vorm van Højlund?

Van Persie was vorige week in het kader van zijn trainerscursus in Manchester. Daar heeft hij op de training gesproken met de jonge Deen, die heel erg open stond voor tips van de oud-spits. Inmiddels heeft de linkspoot, die afgelopen zomer voor zo'n 75 miljoen euro overkwam van Atalanta, zijn vorm dus eindelijk te pakken. De Deen moest tot 26 december 2023 wachten op zijn eerste competitiedoelpunt, maar is nu na Nicolas Anelka de jongste speler in de Premier League die vijf wedstrijden op rij scoorde.