Opstellingen

Opstelling Feyenoord: Slot voert diverse wijzigingen door voor derby tegen Sparta

Opstelling Feyenoord: Slot voert diverse wijzigingen door voor derby tegen Sparta

11 februari - 18:42 Laatste update: 18:44

De elf namen die het voor Feyenoord moeten doen tegen Sparta zijn bekend. Arne Slot heeft Ayase Ueda tijdens de stadsderby aangewezen als spits. De oefenmeester moest het namelijk doen zonder topschutter Santiago Gimenez. Daarnaast zijn er ook nog aanpassingen in de verdediging en op het middenveld te zien.

Tussen de palen moet Timon Wellenreuther nog altijd de geblesseerde Justin Bijlow doen vergeten. De Duitse sluitpost hield in de wedstrijden tegen AZ (0-1 en 2-0) zijn doel schoon en mag nu tegen Sparta wederom aan de bak. Door blessures heeft Slot zondagavond noodgedwongen enkele wijzigingen moeten doorvoeren. Zo wordt in de verdediging Gernot Trauner vervangen door Thomas Beelen en staat Ramiz Zerrouki door de afwezigheid van Quinten Timber op het middenveld. 

In de verdediging moet Beelen het samen doen met vaste krachten Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Dávid Hancko. In de vier laatste wedstrijden van Feyenoord kreeg het verdedigende trio gen enkel doelpunt tegen. Voor de wedstrijden tegen AZ, speelde de Rotterdammers namelijk nog met 0-0 gelijk tegen FC Twente.

Op het middenveld is er naast Zerrouki 'gewoon' weer plek voor Mats Wieffer en Calvin Stengs, die in de meer aanvallende rol speelt. In de aanval mag Ueda zich door de afwezigheid van Gimenez vanaf de aftrap laten zien. De Japanner wordt vergezeld door Igor Paixão en Yankuba Minteh, voor wie ook weer een basisplaats is weggelegd.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Stengs; Minteh, Ueda en Paixao.