Wanneer Sassuolo degradeert keert Pedersen mogelijk terug naar Feyenoord

Waarom de mogelijke degradatie van Sassuolo slecht nieuws is voor Feyenoord

10 maart om 17:38
Laatste update: 10 maart om 17:38

Feyenoord nam eind augustus afscheid van Marcus Pedersen. De rechtsback wordt door de Rotterdammers verhuurd aan Sassuolo met een verplichte optie tot koop, maar toch is er een mogelijkheid dat de koop niet doorgaat. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom Pedersen wellicht toch terugkeert bij de Rotterdammers.

Pedersen besloot Rotterdam aan het einde van de zomerse transferwindow achter zich te laten. Hij zou niet veel aan spelen toekomen en Sassuolo bood uitkomst. De Italianen huren de Noor dit seizoen, maar hebben daarbij een verplichte optie tot koop. Volgens het doorgaans betrouwbare 1908.nl is er wel een mogelijkheid dat Sassuolo de verplichte optie niet zal hoeven lichten.

Wanneer hoeft Sassuolo Pedersen niet te kopen van Feyenoord?

De verplichte optie is namelijk alleen van toepassing wanneer Sassuolo zich handhaaft in de Serie A. Mocht de Italiaanse club degraderen, dan loopt Feyenoord een transfersom van ongeveer zes miljoen euro mis. Op dit moment staat Sassuolo na 27 wedstrijden op plek negentien en dus op rechtstreekse degradatie.

Aanvankelijk leek handhaving geen probleem te worden voor Sassuolo, maar de afgelopen tijd laat het team van hoofdtrainer Davide Ballardini de nodige punten liggen. De concurrentie rond de degradatiezone is in Italië moordend met ploegen als Udinese en Cagliari in het kielzog. Toch is er nog enige hoop voor Sassuolo. Zo bedraagt het verschil met de huidige nummer dertien, Lecce, 'slechts' vijf punten en staat het 'maar' vier punten achter nummer zeventien Hellas Verona.