Hierdoor is een afscheid tussen De Jong en Barcelona 'waarschijnlijker dan ooit'

Hierdoor is een afscheid tussen De Jong en Barcelona 'waarschijnlijker dan ooit'
9 februari om 16:15

Een vertrek van Frenkie de Jong bij Barcelona lijkt steeds aannemelijker te worden. Volgens Relevo is een afscheid van de middenvelder bij de Catalanen 'waarschijnlijker dan ooit' sinds zijn komst in 2019. Waarom dreigen speler en club afscheid van elkaar te nemen? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

In de zomer van 2022 stond Barcelona al open om De Jong te verkopen. Manchester United meldde zich destijds met een bedrag van honderd miljoen bij de Catalanen. Tot een vertrek kwam het echter niet. De Nederlandse middenvelder wilde bij Barcelona blijven en sloeg meerdere aanbiedingen van 'The Red Devils' af.

De Jong baalt van Barca

De Jong denkt daar nu anders over. Hij betreurt het feit dat de verwachtingen waarmee hij naar Barcelona werd gelokt niet zijn waargemaakt. De combinatie van de economische crisis en de wisselvalligheden op sportief gebied heeft ertoe geleid dat Barcelona sinds de komst van de Nederlander geen prominente rol heeft gespeeld in de Champions League, een prijs die De Jong graag zou willen winnen.

Ook Barcelona lijkt te twijfelen

Ook Barcelona lijkt te twijfelen over het toekomstperspectief van De Jong bij Barcelona. De club erkent dat het essentieel is om belangrijke spelers van de hand te doen om financieel weer gezond te worden. Volgens Relevo is De Jong 'de voornaamste kandidaat' om in de zomer te vertrekken. In het lopende seizoen is De Jong de speler met het hoogste salaris binnen de club.

Wat is de transferwaarde van Frenkie de Jong?

De 26-jarige middenvelder heeft 205 officiële duels op zijn naam staan als speler van Barcelona. De Nederlander scoorde hierin zestien doelpunten en wist 21 assists te leveren. Volgens Transfermarkt.nl heeft De Jong momenteel een transferwaarde van tachtig miljoen euro.