Nieuws

Strijd om plek drie barst los: het resterende programma van FC Twente en AZ

Strijd om plek drie barst los: het resterende programma van FC Twente en AZ

24 april - 15:45 Laatste update: 12 mei - 17:00
1

Ajax is na de voorlaatste speelronde zeker van plek vijf, maar heeft geen rol van betekenis meer in de strijd om plek drie. FC Twente en AZ maken het nog érg spannend na de Alkmaarse overwinning op de ploeg van Joseph Oosting. Welke tegenstanders treffen de twee ploegen in de laatste speelronde? VoetbalNieuws.nl geeft een handig overzicht!

De strijd om plek drie is misschien wel belangrijker dan ooit. Plek drie in de Eredivisie geeft dit seizoen recht op voorronde Champions League. Dankzij de nieuwe opzet van het toernooi ervaren Nederlandse voetbalclubs een aanzienlijke groei in inkomsten bij deelname. PSV is sowieso verzekerd van deelname aan de Champions League komend seizoen en ook hard op weg naar de 25ste landstitel. 

Feyenoord is verzekerd van plek twee en daarom zijn de ogen in de laatste speelronde gericht op FC Twente en AZ. Twente heeft twee punten meer, maar het doelsaldo is akelig dicht bij dat van de Alkmaarders. Twente moet in de laatste speelronde winnen om de derde plek definitief veilig te stellen. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van AZ: wanneer de Alkmaarders dan met twee doelpunten verschil winnen, is Twente plek vier kwijt. 

Stand Eredivisie

3. FC Twente 33 – 66 (+32)
4. AZ            33 – 64 (+31)
5. Ajax         33 – 55 (+13)
6. NEC         33 – 50 (+14)

Speelschema FC Twente

Zondag 19 mei, 14.30 uur: PEC Zwolle – FC Twente

Speelschema AZ

Zondag 19 mei, 14.30 uur: AZ – FC Utrecht